barnas kunstmuseum kristiansand barnevennlig kunstverksted

BARNAS Kunstmuseum

Velkommen til BARNAS Kunstmuseum!

I en egen avdeling i museets første etasje kan barn og voksne sammen oppleve kunst, utforske rommene eller delta på verksteder og aktiviteter. I fire spesielt tilrettelagte rom kan barna leke og bevege seg samtidig med at de kan være nysgjerrig på kunst.

Vi viser kunst og kunsthåndverk fra samlingen til Sørlandets Kunstmuseum. To større verk er tilpasset avdelingen: Hilmar Fredriksens Rotor  og Tori Wrånes’ Fantasistormen er permanent installert.

Bli medlem i SKMU BARN

Nå kan også barn melde seg inn i vår klubb, og få rabatter på verksted, invitasjon til egne medlemsarrangementer, samt en fin velkomstpremie. Det koster 90 kroner å bli medlem, og da får man et fint og blankt medlemskort! Man melder seg inn i skranken eller ved å fylle ut skjema her på nett. 

Program

Ferieverksteder:
Vi har alltid et pedagogisk tilbud for barn i skoleferier, inspirert av en av utstillingene på museet på daværende tidspunkt. Følg oss på Facebook eller abonner på nyhetsbrev for å få absolutt siste nytt om tidspunkt og innhold. Du kan også følge med i kalenderen.  I sommerferien har vi et verksted der du kan lage din drømmeverden. Hvordan ville verden sett ut om du fikk bestemme? I årets sommerferieverksted er det du som er sjefen, og du kan bygge modeller av det du vil ha i ditt drømmeland. I forbindelse med utstillingen Grand Prix, kan dere «jobbe» på vannfabrikken, spille ping pong, lekekrige og masse annet.

Velkommen!

Familielørdager:
Noen lørdager inviterer vi lokale kunstnere til å holde kunstverksted for barn. Disse lørdagene holder vi også familieomvisninger i en av våre «vanlige» utstillinger, tilrettelagt for småbarnsfamilier.

PopUp-verksteder
Overraskelse! Plutselig spretter det opp et verksted hvor hele familien kan slå seg løs. På disse verkstedene har vårt formidlingsteam virkelig kost seg med å planlegge noe stas å lage. Det skal jo være en overraskelse hva man får lage, men følg med på vår hjemmeside for mer info.

Støttespillere

Vi har samarbeidet med arkitektfirmaet Stiv Kuling om interiør og visningsmontere.
Avdelingen er realisert med generøs støtte fra Stiftelsen for store kulturbygg i Kristiansand.

I forbindelse med et prosjekt i BARNAS Kunstmuseum støttet av VRI Agder og Norges Forskningsråd,
har kunstkritiker Kjetil Røed skrevet følgende essay:
Kjetil Røed Kunsten og de unge – et forsøk på avklaring og en oppfordring til undring.