Grand Prix

26. mai – 2. september, 2018

En konkret og fabulerende kunstutstilling for hele familien, midt i forbrukersamfunnet Kristiansand.

Grand Prix er en utstilling, et eksperiment og en lek om samfunnet vi lever i, skapt av kunstneren Pelle Brage. Her inviterer vi voksne og barn inn i en verden av skulpturer, tegninger, spill, kostymer, verksteder og arrangementer. Det handler om å leke, men hvilken lek? Det handler om å leve, men hvilket liv?

Alt kretser rundt en stor skulptur, en brun klump eller grotte. Rundt omkring henger det uroer av fargesterke, klumpete skyer i tre. Det er en stor smiley på veggen, og gullklumper og grønnsakslignende treformer på gulvet. Kanskje vil dere møte på Superverten som kan utfordre dere til å lage ting, ta en runde i direktørens bil, ha lekekrig, få utfordringer kledd ut som en stor familieklump, eller noe annet. I Grand Prix finnes ingen fasit for hva du kan og vil gjøre. Valget er ditt! Men alt henger sammen, og det vi velger å gjøre er med på å forme vår verden.

Kan kunstens materialer og estetikk noe annet enn paneldebatter? Kanskje er det noe vi har glemt i vår jakt etter klimabalanse, eller i vårt fokus på å løse verdens problemer gjennom diskusjon og politikk? Nå skal kunsten inn i kampen med all dens energi, fantasi og utilregnelige magi. Hva slags muligheter kan f.eks. oppstå hvis voksne og barn sammen forsøker å løse det hele med utgangspunkt i en klump? Kan det føre til at en ny medmenneskelig kjærlighet oppstår og sprer seg ut i samfunnet?

Pelle Brage (f. 1978) er dansk og bor med sin familie i Høvåg utenfor Kristiansand. Han har lenge jobbet med prosjekter der han bruker kunsten som et sted for å samle folk og i fellesskap tenke høyt om det samfunnet vi lever i. Noen av temaene han har arbeidet med er byplanlegging, stedsidentitet, bærekraft m.m. Det gjør han ved å lage installasjoner, tegninger, skulpturer og annet, og ved å samarbeide med andre.

I Grand Prix samarbeider Pelle Brage med billedkunstner Julia Bruun og deres barn Buster, Bjørn, Frøya og Alvin, i tillegg til teaterinstruktør Jeppe Kristensen, musiker Filip Ring Tenderup, altmuligmann Urban Bergstrøm, førsteamanuensis ved Institutt for global utvikling og samfunnsplanlegging ved Universitet i Agder, Mikaela Vasström, og kurator SKMU Karl Olav Segrov Mortensen.

NB! Følg med for et omfattende program med aktiviteter og arrangementer som inkluderer verksteder, show, konserter, filminnspilling m.m.