SKMU lyser ut konkurranse for UiA-studenter

Skriv om kunst - vinn reisegavekort til London

Sørlandets Kunstmuseum (SKMU) og Kunstsiloprosjektet har som ambisjon å få kunsten ut til folket og folket til kunsten. Vi ønsker å senke terskelen og gi folk lyst til å besøke oss, og tilrettelegge for gode opplevelser under besøket.

I den anledning ønsker vi å utfordre studenter til å skrive om problemstillinger knyttet til dette.

SKMU og Kunstsilo utlyser derfor en konkurranse for deg som er UiA-student: Skriv en tekst og vinn en reise til London med besøk på Tate Modern.

Hvordan delta?

Deltakere skal skrive en tekst i form av et blogginnlegg, som vil bli publisert på Kunstsilo.no. I tillegg må innlegget illustreres (se mer info under).

Skriv om et av følgende tema:

1. Hvordan kan kunst berøre unge mennesker og hva skal til for at de besøker museer? Hvorfor er terskelen så høy for unge aldersgrupper?

2. Hva vil et samfunn uten kunst gjøre med oss som mennesker? Hvorfor er kunst (også) et statlig ansvar? Hvilke aspekter av livet berøres av kunst?

3. Hvordan kan kunst allmenngjøres og nå frem til folk flest? Vi lurer på hva det er ved kunst, eller museet som institusjon, som oppleves fremmedgjørende for noen. Hvorfor tror mange at «kunst ikke er noe for dem»?

——————

Skriv på en måte du tror vil engasjere flest mulig lesere.

Deltakere står helt fritt til å velge hvordan de vil illustrere innlegget sitt. Det kan være tegning, modell, maleri, foto, collage, video, installasjon, skulptur eller lignende. Et utvalg av de innsendte illustrasjonene vil bli stilt ut på SKMU.

Konkurransen åpner 6. april og varer til 7. mai. Deretter vil vinnerbidraget offentliggjøres ved utgangen av 14. mai.

Vinnerbidraget og andre utvalgte bidrag vil bli publisert på Kunstsilo.no. og distribuert i SKMUs sosiale kanaler.

Vilkår for deltakelse

1. Det skriftlige bidraget må være på omlag 6000 tegn med mellomrom. Ingen nedre grense.

2. Lik SKMU på Facebook og Instagram.

3. Registrer deg som mottaker av nyhetsbrev for SKMU.

4. Teksten sendes på mail til konkurranse@skmu.no. Illustrasjonen kan enten sendes på mail og eller leveres på SKMU innen tidsfristen. Husk å merke med navn, telefonnummer og mail.

5. Reisen må gjennomføres innen 1 år fra kåringen. Reisegavekortet blir overført vinnerens konto etter kåring. Vinneren må da selv besørge flybilletter, overnatting og obligatorisk besøk til Tate Modern innenfor den tidsrammen man selv ønsker å reise.

6. Vinneren må levere minst ett Instagram-, Facebook- eller blogginnlegg fra besøket på Tate. Dette vil publiseres på Kunstsilo.no, samt SKMU sin insta- og FB-konto.

Premier

Det kåres ett vinnerbidrag som får et reisegavekort til en verdi av 15. 000 kr. Dette skal dekke fly, hotell og inngang til Tate Modern –  handler du smart, får du også råd til å ta med deg en venn.

3 andre vinnere får medlemskap i SKMU og et gavekort til museumsbutikken på 500,-kroner.

Juryen vil bestå av:

Sigurd Tenningen

Marianne Hagland Westerlund

Kristine Kolloen Nilsen

Spørsmål

Har du spørsmål om konkurransen, kan du henvende deg til:

Melissa Lesamana på konkurranse@skmu.no

Tlf. 99 50 75 72