«MARRA» levende skulptur

Spiralen og kvadratet

I Laura Limas levende skulptur Marra, møtes to nakne menn til brytekamp. De to er festet til hverandre i et hodeplagg som på den ene siden skjuler ansiktene og anonymiserer dem, på den andre siden fratas bryterne synet. Hodeplagget gjør at bryterne må reagere og svare på hverandres bevegelser. De tester styrke, men er samtidig avhengig av hverandre for å holde balansen.

 Laura Lima har i en serie av verk vært opptatt av hvordan menneskekroppen framstår når den sees uavhengig av person. Hvordan fremstår den i møte med fysiske begrensninger og påkjennelser, i møte med objekter og situasjoner? Blir kroppen kun kjøtt, et råmateriale som kunstneren kan bruke, og som vi i publikum står fritt til å tolke?

Laura Lima ble født i Governador Valadares i Brasil i 1971. Hun har en grad i filosofi ved State University of Rio de Janeiro og studerte ved Visual Arts School of Parque Lage i Rio de Janeiro i 1991- 1994. Hun bor og arbeider i Rio de Janeiro, og er en aktiv kunstner på den brasilianske kunstscenen.

Marra finner sted på SKMU i utvalgte helger.
Hver kamp varer i sin helhet i 4 timer med 15 min pause hver time.

Kampene starter kl 12 på følgende datoer :

2. og 3. juni
16. og 17. juni
30. juni og 1. juli
28. og 29. juli
11. og 12. august
25. og 26. august

Eventuelle endringer vil annonseres på våre hjemmesider og på facebook/SKMU.no