Atomic Tour – City Of The Damned

Lørdag 15. august kl 13

Annika Lundgrens performance tar form av en guidet busstur som serverer publikum en politisk science fiction-historie. Fortellingen er en tolkning av fremveksten av høyrepopulismen i Norge siden 1930-tallet, og går tilbake til viktige år for etableringen og utviklingen av Fremskrittspartiet. Dette kobles til en fortelling om et atomisk virus, om hendelser som involverer radioaktiv sand, og en rekke andre bisarre hendelser, trolig med et opphav fra en utenomjordisk kilde.

Bussturen varer i ca 2 timer og tar passasjerene med til flere utsiktspunkter rundt Kristiansand. Man får anledning til å dvele ved fortellingen mens man ser på og studerer byen på avstand og fra ulike vinkler. Det blir også muligheter for å fotografere, og det tilbys selvsagt forfriskninger.

NB: Historien i Atomic Tour er skrevet som en respons på den politiske situasjonen i Norge i 2013 og bør sees i den sammenheng.

Performancen ble spesielt skrevet til Kristiansand av Annika Lundgren som en del av utstillingen The Beginning is Always Today. Contemporary Feminist Art in Scandinavia på SKMU Sørlandets Kunstmuseum i 2013.

Det er kun 50 plasser. Ønsker du å forhåndsreservere, send en mail til formidling(a)skmu.no. Bussturen inngår i vanlig museumsbillett. 

 

Public Educational Tours:

Atomic Tour hører til en serie av verk med tittel Public Educational Tours (1999-) der fortidige hendelser stilles spørsmål ved og omskrives ved å introdusere potensielt eksisterende personer og hendelser i den historiske fortellingen. Public Educational Tours består av både biografiske og tematiske turer, og har som mål å løfte frem perspektiver som er generelt marginaliserte og ekskluderte i historieskriving, men som også minner om det faktum at det ikke eksisterer noe slikt som en objektiv dokumentasjon.