Museumsbutikken

Vår museumsbutikk kjennetegnes av fargerike, morsomme, interessante og vakre varer. Kjøp med deg et hyggelig minne fra ditt besøk på museet eller en presang til noen der hjemme. Vi har et godt utvalg av kunstbøker, tidsskrifter og kort, samt egenproduserte bøker, plakater og T-skjorter. Vi fører også reflekser, handlenett, skrivesaker, magneter o. lign. For barna har vi fine kunstbøker og tegnesaker, morsomme leker og spill, også med tanke på utvikling av form– og fargesans. En del av vårt utvalg er fast, mens en annen del varierer i forhold til de til enhver tid aktuelle utstillingene.

BØKER
Vi har et godt utvalg av kunstbøker og biografier fra norske og utenlandske forlag, samt enkelte egenutgivelser av kunstnere fra Agder, i tillegg til egenproduserte kataloger og bøker. Museets seneste bokutgivelser:

REPETISJONER. Sidsel Hanum, 2016
ISBN 978-82-690285-0-8
65 sider, Norsk og engelsk tekst, Rikt illustrert.
Pris: kr 200

Boken er utgitt i forbindelse med kunsthåndverker Sidsel Hanums (f.1955, Hamar) separatutstilling Repetisjoner, her på Sørlandets Kunstmuseum i år. Hanum har vært aktiv siden tidlig 1980-tall, og er en av landets mest anerkjente keramikere.
Boken inneholder en introduksjon til utstillingen og et lengre intervju med kunstneren utført av kurator ved SKMU, Else-Brit Kroneberg, som også har vært ansvarlig for utstillingen. I tillegg inneholder boken en artikkel av kunsthistoriker Synnøve Marie Vik, med refleksjoner over Hanums kunstnerskap sett i en internasjonal kontekst.

JUBILEUMSUTSTILLING 2015. Sørlandets Kunstmuseum 20 år, 2015
ISBN 978-82-994332-9-7
113 sider, Norsk og engelsk tekst, Rikt illustrert.
Pris: kr 200

Denne boken ble utgitt i 2015. I forbindelse med museets 20års jubileum laget vi en utstilling hvor 33 nålevende kunstnere med tilknytning til Agder ble presentert. Boken inneholder et historisk riss om SKMU av Frank Falch, konservator ved SKMU, en presentasjon av alle de deltakende kunstnerne, samt intervjuer med 6 ulike kulturaktører om museets rolle i regionen.

ELSE MARIE JAKOBSEN. Billedvev og engasjement, 2013
ISBN 978-82-994332-7-3
117 sider, Norsk tekst, Rikt illustrert.
Pris: kr 300

«Else Marie Jakobsens navn er uløselig knyttet til billedvev. Nasjonalt bidro hun, sammen med andre samtidige tekstilkunstnere, til å fornye norsk tekstilkunst fra 1950-tallet og fremover. På Sørlandet fikk hun en unik posisjon, både som utøver og formidler av tekstilkunst, men også som aktør i samfunnsdebatten»

Disse linjer er hentet fra konservator Frank Falchs tekst i boken ELSE MARIE JAKOBSEN. Billedvev og engasjement, som museet utgav i 2013 i forbindelse med utstillingen med samme navn. Boken inneholder i tillegg til Falchs tekst, kommentarer fra to nålevende tekstilkunstnere, og et stort antall fotos av E M Jakobsens verk.

PLAKATER
Vi har fremdeles et rikt utvalg av egenproduserte plakater fra tidligere utstillinger.

TIDSSKRIFTER
Vi er kommisjonær for et stort utvalg av utenlandske kunsttidsskifter som ARTFORUM, Art Review, Tate etc, CRAFTS, Selvedge, FRIEZE, FOAM og Ceramic Review. Norske tidsskrift som BILLEDKUNST, Kunsthåndverk, KUNSTforum, Numer og Objektiv.

UTVALGTE VARER OG GAVEARTIKLER FRA bla: 
LOQI
Isandi
Mywalit
REMEMBER
SeeMe
Letterbox
Natural History Museum

I foajeen i museets 1. etasje finner du vår informasjonsskranke.
Her selges billetter og årskort til museet.

Butikken følger museets åpningstider, og kan besøkes uten inngangsbillett til utstillingene.

For informasjon og bestilling av varer,
ta kontakt med Ellinor på e-post: ellinor (a) skmu.no
Tel. + 47 38 07 49 00
Tel : + 47 38 07 49 00.