Performance på SKMU av Laura Christine Brøvig Vallenes

Performance av Loop By Laura: Only when you listen, I will see

Velkommen til en performance i museets samling i 2.etasje!

Arrangementet finner sted ved Kjell Mardon Gunvaldsens verk «Beirut» – et bilde som har inspirert Vallenes veldig.

Installasjonsfoto av Kjell Mardon Gunvaldsen(1950-2003) Beirut, 2000. Materialbilde, tre. 300 x 360 cm.

Det har også Axel Salto-utstillingen som vises i museets 3.etasje, spesifikt metamorfoserommet i utstillingen med keramiske verk som utgangspunkt i mytene om Aktaion og Dafne fra Ovids metamorfoser. Verkene viser at Salto er opptatt av forvandlingen, av selve øyeblikket da Aktaion kjenner hornene sprenge seg frem i pannen og han forvandles til en hjort, og i det Dafne dekkes av bark og løv og blir til et tre.

Loop by Laura er en scenekunstgruppe som arbeider i en poetisk stedspesifikk scenekunsttradisjon.
Denne onsdagskvelden er det følgende deltagere i performancen:

Laura Christina B Vallenes
Ole Bernt Tellefsen
Leon Muraglia (soundscapes)
Veronica B Vallenes (kostymer/materialer)

Laura Christina Brøvig Vallenes er kunstnerisk leder i Loop by Laura og utdannet ved Akademi for Scenekunst i Fredrikstad. Hun har siden 2001 arbeidet som fri scenekunstner på flere arenaer. Hun iscenesetter steder og har sitt virke omkring stedspesifikke prosjekter. Dette har blant annet vært et psykiatrisk sykehus, en domkirke og et større uteområde ved Akerselva i Oslo. Hun har vist forestillingene sine på teater- og musikkfestivaler, kunstmuseer og på teatre. Sjangeren er scenisk poesi, hvor alle elementene hun bringer inn på scenen har like stor betydning for helheten av stykkene. Uttrykket er stemningsfullt, mystisk og enestående.

Laura Christina Brøvig Vallenes er også regissør og har ved flere anledninger hatt oppdrag for Kilden Teater i Kristiansand. Hun arbeider i tillegg som skuespiller og figur-spiller.

Headerfoto: Photostill  fra performancen «Murder in Dreamland», 2009, foto: Christian Elgvin.