Debatt: En gave til besvær?

Samfunnsvitenskapelig perspektiv på Kunstsilo

Eilerts salong er et diskusjonsforum for samfunnsvitenskapelige spørsmål og drives av studenter og stipendiater ved Universitet i Agder.
Deres overordnede mål er å vise hvordan vi kan bruke samfunnsvitenskapen til å forstå, tenke nytt om og forandre samfunnet.
Eilerts salong smeller til igjen – og denne gangen skal det diskuteres hva en gave egentlig er. For anledningen holdes debatten i foajeen på Sørlandets Kunstmuseum!
 
I Kristiansand har denne diskusjonen virkelig satt fart etter Kunstsilo-prosjektet ble introdusert, og det er på sin plass og løfte en relevant samfunnsdebatt til salongen oppkalt etter samfunnsforskeren Eilert Sundt.

Nicolai Tangen, gründer, investor og kristiansander, kunngjorde i 2015 at han ønsket å donere samlingen sin av nordiske kunstverker til Kristiansand. Den gamle kornsiloen på Odderøya ble samtidig pekt på som et ideelt sted for å huse kunstgaven fra Tangen. Som betingelse for donasjonen stilte Tangen et krav om at Kristiansand kommune skulle bidra økonomisk til realiseringen av den nye Kunstsiloen.

Hvilke spørsmål reiser saken om Kunstsiloen fra et samfunnsvitenskapelig ståsted?

I Salongen torsdag 7. juni retter vi søkelyset mot hvordan vi skal forstå gaven som sosialt fenomen, og hvordan gaver til det offentlige virker inn på lokaldemokratiet. Vi tar for oss grensegangen mellom offentlig og privat sfære.

Med oss for å diskutere disse spørsmålene har vi fått med oss Dag Ingar Jacobsen, professor i statsvitenskap (UiA), Ellen Katrine Nyhus, professor i markedsføring (Handelshøyskolen, UiA) og Erlend Hammer, kunsthistoriker og kunstkritiker. Kveldens ordstyrer er Kristian Mjåland, førsteamanuensis i sosiologi ved UiA. Vel møtt!

Voksne: 100 kroner
Studenter: gratis!

Ta med en venn og kom!