Per Barclay - Kunstsilo, Kristiansand Between The Trees 27.juni - 15. september.

Dobbel utstillingsåpning: Per Barclay: Kunstsilo, Kristiansand og AKO Curatorial Award 2017

Vi har gleden av å invitere til åpning av en todelt utstilling, begge basert på Tangen-samlingen – men med ganske ulikt utgangspunkt. Mens Per Barclays «Kunstsilo, Kristiansand» er en nyproduksjon bestilt av AKO Kunststiftelse til Tangensamlingen, er «Between The Trees» en utstilling kuratert med utgangspunkt i hele den eksisterende katalogen over Tangen-samlingen – og den har vunnet AKO Curatorial Award 2017. Les mer om prisen, som utdeles ved Courtauld Institute of London.

Åpningen begynner klokken 19 – men allerede kl. 18.30 starter kvelden med omvisning i Pelle Brages «Grand Prix» i Sal 1.

Klokken 19 blir det servert forfriskninger, og det blir noen ord fra direktør ved SKMU Reidar Fuglestad, styreleder i AKO Kunststiftelse John G. Bernander og prosjektansvarlig/konservator Else-Brit Kroneberg. Både Per Barclay og Harry Dougall vil være til stede under åpningen.

Det er vanlig entré denne dagen, men medlemmer kommer inn gratis og får ta med en gjest.

____________________________________________________________________________

Kuratorprisen er et resultat av en konkurranse utlyst blant studenter ved det velrenommerte Courtauld Institute of Art, og besto i å kuratere en utstilling med utgangspunkt i hele Tangen-samlingen, i et fiktivt rom. Studenten Harry Dougall vant premien på 25.000 kroner med utstillingen «Between The Trees», og nå realiserer SKMU utstillingen i sine lokaler.  Les mer om Between The Trees–>

Per Barclay var en av to fotokunstnere som i 2017 fikk i oppdrag å forevige Kunstsilobygget. Den andre kunstneren, Per Bak Jensens produksjon ble stilt ut på SKMU høsten 2017. Nå er det den norske samtidskunstneren Per Barclay som har premiere på sine bestillingsverk. Barclay er en etablert kunstner både i Norge og internasjonalt, kjent for sine skulpturer, installasjoner og fotografier. Spesielt kjent er Barclay for sine «oljerom», som utgjør en sentral del av hans produksjon gjennom nærmere 30 år. I disse arbeidene lages et midlertidig gulv i et allerede eksisterende interiør som er nøye utvalgt av kunstneren. Gulvet dekkes med olje, eller en annen reflekterende væske som melk, vin, eller blod. Speilingene som oppstår i gulvet manipulerer vår forståelse av omgivelsene, og åpner opp for nye og ukjente måter å forstå rom og volum på.

Les mer om Per Barclay-Kunstsilo, Kristiansand–>