Tori Wrånes Your Next Vacation is Calling fra Hot Pocket, videoperformance, videokunst, samtidskunst, utstilling Sørlandets Kunstmuseum 2018

Artist Talk med Tori Wrånes

Lurer du på hvordan landets mest internasjonale kunstner arbeider? Og har du lyst til å høre henne selv fortelle om noen av de siste performancene hun har hatt rundt om i verden?

Da har du muligheten på Sørlandets Kunstmuseum, onsdag 18. april kl. 19.

For Wrånes er performance et kunstuttrykk som gir en stor grad av frihet. Her blander hun maleri, skulptur, installasjon og sang til en kompleks helhet.
Videoinstallasjonen Your Next Vacation is Calling (2014-17), som Sørlandets Kunstmuseum kjøpte inn til samlingen 2017, og som nå vises på museet, er karakteristisk for denne tilnærmingen. Verket er basert på en performance i Lillith Performance Studio i 2014, og utgjør et hovedverk i produksjonen til Tori Wrånes

Tori Wrånes (f. 1978) fra Kristiansand er med sin performance-kunst en unik stemme i norsk samtidskunst. Som en av våre mest internasjonale kunstnere har hun fremført en rekke spesialbestilte verk rundt om i verden. I sitt siste prosjekt, Flute Warriors (2017), arbeidet hun sammen med Red Comunitaria Trans, en gruppe transkjønnede aktivister i Bogotá, Colombia. Mennesker som i det daglige er utsatt for vold og diskriminering.
Your Next Vacation is Calling er basert på en performance ved Lillith Performance Studio, Malmö, 2014. Soundscapes by Simona Barbera.

Pris: ordinær inngangsbillett for museet (gratis for medlemmer).
Det kan lønne seg å komme tidlig for å sikre seg en god plass.

Se film fra da vi møtte Tori for en prat om verket og kunstnerskapet forøvrig: