Åpning Lise Schønberg godt besøkt utstilling på Sørlandets Kunstmuseum

Arrangementer

Vi holder kveldsåpent til kl. 22 hver onsdag. Disse dagene blir det et kveldsarrangement i tillegg til at utstillingene er åpne som vanlig. I tillegg blir det spesialomvisninger, familielørdager og popup-verksteder. Følg med via nyhetsbrev eller på Facebook for å bli oppdatert på alt som skjer.

JANUAR

Lørdag 6. januar kl. 13:
Korkonsert med middelaldersanger

I dag er det 13.dag jul- dagen Draumkvedets Olav Åsteson våknet opp – og det markeres med korkonsert på SKMU!
Draumkvedet er Norges mest kjente folkevise, hovedpersonen, Olav Åsteson, faller i dyp søvn på julaften og våkner først opp igjen 13. dag jul. I drømmen reiser Olav til det hinsidige, og i visa forteller han om sine opplevelser på reisen. Vi markerer åpenbaringsdagen (13.dag jul) med en minikonsert med koret Syng HEFtig.

Onsdag 10. januar kl. 19:
Foredrag om samtidsbroderi

I forbindelse med visningen av Torvald Moseids broderte frise Draumkvedet har vi invitert kurator Anne Britt Ylvisåker fra KODE Bergen, til å fortelle om deres arbeid med utstillingen Nålens øye. Samtidsbroderi. De siste årene har en ny interesse for materialbasert kunst og håndverksteknikker gjort seg gjeldende i samtidskunsten.Den tradisjonsrike teknikken broderi har fått en ny aktualitet de siste årene. Utstillingen Nålens øye. Samtidsbroderi var en samproduksjon mellom KODE og Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design.

Onsdag 17.januar kl. 19:
Forfattersamtale om Draumkvedet og litteraturen

Paal-Helge Haugen og Aasne Linnestå samtaler om Draumkvedet og litteraturen. Irene Haugen fra Forfattersentrum leder samtalen.

Draumkvedet er selve «den norske nasjonalballaden». Det er neppe noen annen ballade som er blitt grunnlag for så mange artikler, avhandlinger og bøker. Den har inspirert musikere, komponister, og billedkunstnere som Torvald Moseid. Men hvordan forholder forfattere i dag seg til teksten? Vi har invitert Paal-Helge Haugen og Aasne Linnestå til en samtale om Draumkvedet og litteraturen.

Paal-Helge Haugen er født i Setesdal og bosatt i Sogndalen. Han har en karriere fylt av diktsamlinger, barnebøker, dramatikk og romaner. Hans diktning har blitt knyttet opp mot både billedkunst og musikk.

Aasne Linnestå er oppvokst på Rjukan, men er nå bosatt i Oslo. Linnestå skriver dikt, skuespill, librettoer, romaner og noveller. Diktene hennes har vært publisert i en rekke antologier, aviser og tidsskrifter.