Sidsel Hanum – Repetisjoner

12. mars--14.august

Gjennom et langt og innholdsrikt virke har Sidsel Hanum (f.1955) posisjonert seg som en av landets mest sentrale keramikere. Hun har vært aktiv siden begynnelsen av 1980-tallet, og har ved sin kontinuerlige utforskning av leirens muligheter, utviklet og perfeksjonert et særegent keramisk uttrykk. De senere årene har hun også markert seg internasjonalt gjennom utstillinger i London, München, New York og Chicago, og dermed blitt en del av den internasjonale kunstscenen innen sitt felt.

I utstillingen Repetisjoner har Sørlandets Kunstmuseum valgt å sette fokus på Hanums senere produksjon. Utstillingen viser arbeider fra år 2000, og frem til i dag, med hovedvekt på de siste fem årene. Vi presenterer enkeltverk, men også større installasjoner, for å formidle noe av det spennet i format og uttrykk som vi finner i Hanums virke.

Hanums arbeider kjennetegnes ofte av det lavmælte og subtile, der materialet og håndverket står i sentrum. Men det er ikke bare form og estetikk som er av betydning. Kunsthåndverkets relasjonelle sider, som knytter seg til elementer fra tradisjon, historie, personlige opplevelser og sosiale hendelser, er aspekter som også er viktige i Hanums verk. Flere arbeider relaterer seg til konkrete begivenheter, noe som påminner om sted, tid og situasjonen når arbeidene ble til. Både det å fange ideen bak, og formen som står igjen er viktig i prosessen.

 

 

Bilde: Sidsel Hanum, Karavane, 2016, porselen. Foto: Dannevig Foto (beskåret)