Kristin Evensen – Nye tegninger

29. september - 30. desember

Kristin Evensens blyanttegninger er monumentale til tross for sine små formater. Fra avstand vises tegningene som mørke, nærmest monokrome flater og man får først på nært hold øye på utsnitt av byarkitektur og industriområder.

Selv om tegningene er små er de et uttrykk for et nitidig arbeid fra kunstnerens side. Flerfoldige arbeidstimer legges ned før arbeidet er ferdigstilt. I en langvarig prosess legger Evensen på lag for lag med blyant og bygger opp en komposisjon innenfor et lite felt, helt fra de lyseste gråtoner og ned til de dypeste valører. Til slutt fremstår tegningene som silkematte og tette. Motivene er i utgangspunktet hentet fra nærområder og fra reiser i inn – og utland via fotografier og skisser. Som regel er motivene mennesketomme. I de få tilfeller mennesker inngår, glir disse inn som funksjonelle deler av bygnings-, eller industrimiljøet. Bruken av form, proporsjon og ulike valører er med på å underbygge en stillhet, stemning og rytme i motivene.

Nye arbeider av Evensen vises i ett av rommene i museets 2. etasje.

Kristin Evensen (f. 1965) bor og arbeider i Kristiansand. Hun er utdannet ved Statens Kunstakademi i Oslo i perioden 1993-1997. Hennes arbeider er kjøpt inn av blant annet Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design og SKMU Sørlandets Kunstmuseum.

Folder A5 Kristin Evensen