Fine Art Union – Nipple Scale for a Parade

29. september - 18. november

Kunstnerduoen Fine Art Union iscenesetter nyere arbeider i kombinasjon med eldre, og setter forholdet mellom fortid, nåtid og fremtid på prøve. Gjennom performance, video, installasjoner og skulpturer undersøker duoen vante forestillinger om kjønn, makt, språk og fremskritt. 

Flere vil kjenne igjen Fine Art Unions karakterer ”future primitives”fra fjorårets store landskapsutstilling på SKMU. I et goldt ørkenlandskap løper primitive fremtidsmennesker rundt og utfordrer våre oppfatninger av skillet mellom menneske og dyr. Barhodede, med korte pelsjakker og sølvfargede Sci-Fi shorts undersøker karakterene landskapet på en måte som kan likne en apes bevegelser. Hoppende, gyngende og klatrende, med en utforskende tilnærming til omgivelsene. Ritualistiske handlinger der steiner slås mot hverandre og kastes, gir assosiasjoner i retning av aggresjon, maktutøvelse og territoriell kamp.

En ny film vises for publikum for første gang i utstillingen. Her er landskapet og naturkreftene førende for handlingene som finner sted – fjell, fosser og isbre forvandles til amfier, undergrunn, stemmer og bevegelser. I tillegg benytter Fine Art Union seg av installasjon, lyd og konkrete handlinger som sentrale elementer. Den interdisiplinære karakteren gjør at arbeidene like gjerne presenteres i det offentlige rom, på klubber og teatre, som i utstillinger og gallerier.

Fine Art Union ble etablert i 2006 som et samarbeid mellom Synnøve G. Wetten (f.1978, Akershus) og Annette Stav Johanssen (f.1979, Kristiansand). Begge kunstnerne er utdannet ved Kunstakademiet i Malmø (2009).

 

Folder A5 Fine Art Union

www.fineartunion.org