My Darlings – Irene Myran

1. desember 2012 - 24. februar 2013

Irene Myran har laget helt nye arbeider til sin separatutstilling på SKMU Sørlandets Kunstmuseum. I en rekke fargerike og frodige komposisjoner undersøker hun nye kombinasjoner av mønstre og figurative bilder, der hun beveger seg over i spennet mellom tekstilkunst og maleri.

Siden hun som liten jente lekte gjemsel i Etnografisk Museum i Oslo, har Myran latt seg fascinere av den store verdens visuelle rikdom. Flere av hennes nyeste arbeider tar utgangspunkt i små figurer, postkort, esker og andre ting med bilder og mønster hun syns er interessante og vakre, og som hun selv har samlet på reiser gjennom mange år. Myran kombinerer her det nostalgiske og fabulerende med et slående visuelt overskudd, der elementer fra tekstilhistorien settes sammen med gjenstander og motiver hun har et forhold til. Hun viser slik både en vilje til å eksperimentere med nye visuelle sammensettinger, og sin interesse for gamle ting og historier.

Irene Myran (f. 1948)  har siden 1988 bodd og arbeidet i Kristiansand og har vært en naturlig del av den aktive kunstscenen i Kristiansand og på Agder. Hun står bak flere utsmykningsoppdrag rundt om i regionen og hun har i alle disse årene vært synlig til stede ved en rekke gruppeutstillinger og gjennom en aktiv formidlingsvirksomhet. Myrans arbeider er blant annet kjøpt inn av SKMU Sørlandets Kunstmuseum, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum (nå del av Museene i Sør-Trøndelag), Vestlandske Kunstindustrimuseum (nå del av Kunstmuseene i Bergen) og Kunstindustrimuseet (nå del av Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design)

 

Informasjonsfolder My Darlings Irene Myran