Marko Vuokola – The Seventh Wave

27. mai 2011 – 21. august 2011

Den finske kunstneren Marko Vuokala presenterer deler av den pågående serien The Seventh Wave på SKMU. Han har sine første soloutstillinger i Norge nå, både i Oslo og Kristiansand. 

I Seventh Wave utforsker Vuokola tidsperspektivet gjennom fotografiet. Han tar alltid to fotografier av hvert motiv, med varierende pauser. Resultatet er store fotografiske diptyker. Med dette gjør han oss klar over hvordan fotografiet fanger tid. Ofte er motivene meditative og konvensjonelt vakre landskap som mange har fotografert før. Men to fotografier av samme motiv, med identisk vinkel og utsnitt, bare tatt på ulik tid, gjør det hele fascinerende. Vi blir stående å sammenlinge, lete etter ulikheter og detaljer i bildene.

Marko Vuokola (f 1967-) har en tydelig posisjon på den finske samtidskunstscenen, og er en del av SKMUs finske satsing i 2011. Han arbeider ofte ut fra en systematisk utprøving av grunnleggende kunsteriske problemstillinger som tid, perspektiv og det å se og oppfatte noe. Vuokola er utdannet skulptør, men arbeider innenfor mange medier og velger ulike metoder og medium ut fra hvilke spørsmål han belyser.

www.vuokola.com