Eksterne installasjoner – Screaming from the mountain

25. juni 2011 – 25. september 2011

I Wergelandsparken på Torvet i Kristiansand former Jorann Abusland lydinstallasjonen ”Gresset gror”. Her skal du kunne legge deg ned i gresset, og se opp mot tretoppene i parken og lytte. Utenfor SKMU har kunstner Carly Troncale plantet grønnsaker og blomster i sin installasjon Victory! Victory! Olne Land, One Ocean, One Sky!

Billedkunstner Jorann Abusland, fra Kristiansand, ønsker å oppfordre folk til å legge seg ned i gresset. Det er noe man av og til glemmer å gjøre, og som hun synes alle burde gjøre av og til om sommeren. Blikket rettes mot tretoppene og lydene fra omgivelsene blir forsterket i ”real time” gjennom mikrofoner og høyttalere.

Jorann Abusland (f 1976, Kristiansand) er en ung og aktiv kunstner med mange små og store samfunnsengasjerte prosjekter. Abusland lager installasjoner og objekter. I prosjektene Særlandet og Om igjen jobber hun med mange ulike materialer, som knust glass, pigmenttrykk og hageslanger. Hun er representert på en rekke utstillingsarenaer i Norge.

www.jorann.com
www.særlandet.no
www.omigjendesign.no
http://www.nrk.no/video/om_igjen/BD0137D6E08AAEB9/

Kunstner Carly Troncale (f 1977 USA/NOR) deltar i årets Sommerutstilling med sin installasjon Victory! Victory! One Land, One Ocean, One Sky!
Installasjonen feirer selv-forsørging i kombinasjonen mat, kunst, samfunn og urbanisme. Grønnsaker fra installasjonen blir brukt i Museumskafeens deilige salater.